Een klein beetje oud toiletpapier kan een groot verschil maken

Een klein beetje oud toiletpapier kan een groot verschil maken

Toiletpapier is in feite een wit, dik papierproduct dat meestal wordt gebruikt om de onderkant van het toilet af te vegen na het poepen, en om de buitenkant van het rectum en de anus van mensen af te vegen, vooral na het urineren of het vrijkomen van andere lichaamsvloeistoffen. Het toiletpapier zelf is gemaakt van verschillende lagen die op elkaar zijn gelaagd, waarbij de dikkere lagen de bovenste laag worden genoemd, die over het algemeen meer absorberend zijn dan de rest. In veel delen van de wereld, waaronder Japan, wordt toiletpapier zelden gebruikt als product voor persoonlijke hygiëne. Voor de meeste mensen wordt het gezien als een afvalproduct, met weinig belang voor het milieu.

toiletpapier

Het toiletpapier zelf is niet van papier, maar van een heel dunne (maar ook lange) strook papier met daaromheen een flinterdunne plastic beschermlaag. Homepage | Clean Product. Deze plastic coating fungeert als een val voor alle stukjes haar, inclusief stof, die kunnen vastzitten tussen de plastic strip en het toiletpapier zelf. De val wordt dan een broedplaats voor schadelijke bacteriën, die een onaangename geur kunnen veroorzaken als ze te lang in de val blijven. Deze stukjes haar en bacteriën worden vervolgens in de lucht afgegeven, net als toiletpapier.

In Japan wordt toiletpapier vaak hergebruikt, net als hun voedselveilige, biologisch afbreekbare keukentassen. Wanneer dit proces wordt toegepast, wordt toiletpapier niet zomaar weggegooid zoals de meeste papieren producten. Het wordt eerder gebruikt om nieuw, fris en schoon toiletpapier te maken. Het proces dat wordt gebruikt bij het hergebruik van toiletpapier omvat het draaien van de strip zodat deze strak rond een spinner wordt gewikkeld (zoals een kleine pastaroller), en vervolgens de lus van de spinner op zijn plaats verzegelen. Het resultaat is een frisse, nieuwe rol toiletpapier die weer hergebruikt kan worden.

Hergebruik van toiletpapier hoeft niet alle vezels van de originele rol te betrekken. In feite kan het hergebruik van slechts een deel van een vezel afval net zo milieuvriendelijk zijn als het gebruik van alle vezels. Als u ervoor kiest om een hoek af te snijden en slechts een deel van uw rol te gebruiken, kan er nog steeds een volledig nieuw product van worden gemaakt. Net als elk ander gerecycled product, kan een deel van de vezels van elke gesneden rol worden gebruikt om meer rollen te maken.

Als je ooit een dikke, witte rol wc-papier hebt gehad die midden in de nacht uit het toilet komt, is de kans groot dat de stad waarin je woont een of ander recyclingprogramma heeft. In de meeste gevallen zal dit programma ongewenste rollen papier omzetten in nieuwe producten. Een van die producten is toiletpapier. Door de rol zorgvuldig af te spoelen, te drogen en te draaien kan deze weer iets bruikbaars worden. In veel gevallen kunnen deze kleine stukjes toiletpapier worden gebruikt voor vrijwel alles wat u maar kunt bedenken.

Hoewel het lijkt alsof we ver verwijderd zijn van de tijd dat een man een stuk nat papier tot een bal rolde en met een klonterige, niet-identificeerbare puinhoop terechtkwam, werkt onze planeet aan het opruimen van de rotzooi. Toiletpapier lijkt misschien niet een hoge prioriteit, maar het is er zeker een waar iedereen aan moet denken. Hoewel het misschien niet veel lijkt, kan het nemen van slechts een paar rollen ongebruikt toiletpapier echt een verschil maken.

Meer info over dit artikel: CleanProduct.nl