Wat moet ik weten over Microsoft SharePoint?

Wat moet ik weten over Microsoft Sharepoint

Wat moet ik weten over Microsoft SharePoint?

Als u een SharePoint-expert bent, weet u waarschijnlijk wat u moet weten over Microsoft SharePoint. Zo niet, dan wordt het zeker tijd dat u erover leert, zodat u het voor uw bedrijf kunt gaan gebruiken. SharePoint is een geïntegreerd websiteplatform dat is ontwikkeld door Microsoft en waarmee u blogs, websites en andere op internet gebaseerde documenten en inhoud kunt maken, beheren, zoeken en bijwerken. U kunt er ook toepassingen mee uitvoeren binnen de SharePoint-inhoudsgemeenschap, zoals webtoepassingen en sociale netwerksites. Wat moet ik weten over Microsoft SharePoint? Dat zoeken we uit.

SharePoint maakt het gemakkelijk om documenten, artikelen, projecten, agenda's, contacten en bestanden online met mensen te delen. . Als ik bijvoorbeeld een idee heb voor een webtoepassing die ik wil maken en delen met mijn collega's en klanten, zou ik een snel project maken vanuit het SharePoint-configuratiescherm. Ik kan er ook voor kiezen om een video- of muziekbestand te uploaden, of een foto of fotogalerij aan het project toe te voegen. Zodra het project op internet is gepubliceerd, kunnen mijn collega's en klanten het meteen via hun browser bekijken. Begrijp me nu niet verkeerd – SharePoint heeft ook veel andere functies, maar het punt is dat ik alleen een online bestand nodig had dat ik met anderen wilde delen.

Een van de meest populaire functies van SharePoint is de webportal. Hiermee kunnen bezoekers van verschillende sites snel en gemakkelijk de informatie in de webtoepassingen zien die ze proberen te bekijken. Stel je voor dat je toegang hebt tot Google Maps vanuit SharePoint! Bovendien helpt SharePoint u om uw online zaken beter te beheren. Als ik bijvoorbeeld een online status post, wordt mijn Twitter- en Facebook-URL weergegeven. Sterker nog, ik gebruik het zelfs als ik op een sociale netwerksite ben – ik controleer mijn Twitter- en Facebook-status daar in realtime op mijn scherm!

Een ander belangrijk onderwerp voor degenen die niet bekend zijn met webapplicaties, is Search Engine Optimization (SEO). Toen ik voor het eerst over SEO leerde, dacht ik dat het betekende dat ik SEO-artikelen moest schrijven, en dat heb ik ook gedaan, maar het betekent echt dat ik de webpagina's moet optimaliseren zodat de zoekmachines ze kunnen vinden. Als een webpagina hoog scoort in de zoekmachines voor een bepaald zoekwoord, betekent dit dat veel mensen die pagina zullen bezoeken en dat er veel verkeer naar de pagina zal stromen. Bij deze webapplicaties hoef ik me hier geen zorgen over te maken, want zij regelen dit voor mij.

En tot slot, een ding dat veel mensen niet weten over Microsoft SharePoint, is dat het eigenlijk een contentmanagementsysteem (CMS) is. Wanneer webmasters webpagina's maken, weten ze meestal niet welk soort contentmanagementsysteem (CMS) ze moeten gebruiken. Met CMS-systemen kan de webmaster alle content op hun pagina's beheren. Dit omvat het opslaan van meta-informatie, het bijhouden van de sitestructuur en het invoegen van afbeeldingen en andere formulieren. Dit maakt het voor de webmaster heel gemakkelijk om inhoud naar het publiek te brengen, en het stelt hen ook in staat de site op elk moment bij te werken – iets dat een webauteur misschien niet kan doen tenzij ze weten wat ze doen. Dit is nog een reden waarom mensen over webtoepassingen zoals SharePoint zouden moeten leren, want zonder deze dingen te weten, kunnen ze vastlopen.

De basisprincipes van SharePoint zullen u tot nu toe alleen brengen. U zult zeker willen weten wat ik moet weten over Microsoft SharePoint als u probeert te beslissen of dit geschikt is voor uw bedrijf. Dit zijn slechts enkele van de onderwerpen die u mogelijk tegenkomt in uw online cursus, of wanneer u informatie over het onderwerp vindt. Waar u uw informatie ook vindt of waar u meer wilt weten over SharePoint, het valt niet te ontkennen dat dit een van de krachtigste platforms is die momenteel beschikbaar zijn voor zakelijk gebruik.

Klik door naar de website: Sharepoint modules