Wat is assertiviteit? Leer je vandaag nog te gedragen!

Wat is assertiviteit? Leer je vandaag nog te gedragen!

We zien tegenwoordig veel mensen in alle delen van de wereld die problemen hebben met hun assertiviteit of hun gebrek aan assertiviteit. Wat is assertiviteit? Welnu, assertiviteit is het vermogen om je eigen gevoelens en meningen te voelen en te uiten zonder angst voor conflicten of kritiek van anderen. Dit is een zeer belangrijke eigenschap, want als je niet in staat bent om je eigen gevoelens en ideeën te uiten, hoe kun je dan verwachten dat anderen de dingen op jouw manier zien? Als je anderen er niet toe kunt krijgen jouw manier van denken te zien, hoe kun je dan verwachten dat ze hun gedrag of de manier waarop ze jou behandelen veranderen?

Wat is assertiviteit?

Als je hulp nodig hebt om assertiever te worden, kijk dan op deze website met een hele sectie over "Hoe assertiever te worden" plus daar is nog veel meer informatie beschikbaar over hoe je je eigen gedrag kunt verbeteren en hoe je anderen kunt helpen met hun gedrag. Bekijk de onderstaande links. U kunt direct beginnen met het implementeren van deze technieken Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus Wat is assertief. Hieronder kunt u een archiefkopie van de verschillende tips en technieken downloaden voor meer informatie.

Waarom zou je leren assertiever te worden? Welnu, één antwoord is dat als je meer uitdagende en lonende relaties wilt winnen, je zelf assertiever moet zijn. Twee andere belangrijke redenen zijn dat als je niet assertief bent, je misschien gekwetst wordt door anderen en/of als zwak, onzeker, incompetent en minder aantrekkelijk wordt beschouwd. Dus als je echt wilt winnen, moet je de tijd en moeite nemen om de vaardigheden van assertieve communicatie en gedrag onder de knie te krijgen. Bekijk de onderstaande links om erachter te komen hoe.

Meer info over dit artikel: https://www.assertiviteitenzelfvertrouwencursus.nl/